Lees jij ook zo graag?

Lees graagIk lees al van jongs af aan graag boeken en zou m’n moeder moeten vragen wanneer ik begon… maar ik kan mezelf niet anders herinneren dan met mijn neus in de boeken!

Heerlijk vind ik het. Ik lees het liefst spannende boeken en fantasy. Hele dikke, of veel delen. Maar ik kan ook enorm genieten van doodgewone lieve romans. Een paar van mijn favoriete auteurs zijn Clive Cussler, Olaf J. de Landell en Terry Goodkind.

Als kind zat ik dus al vroeg verstopt achter boeken. Ik las (een lees nog steeds) alles wat los en vast zat. Van sprookjesboeken toe de – wie kent ze nog? – vele delen van allerlei Lecturama series. Over ontdekkingsreizen, het heelal, de natuur en cultuur.

Maar natuurlijk ook series als “De Dolle Tweeling”, “De Vijf”, “Claudia”, “De Grijze Wolf”, “Arendsoog”, “Euro5”, “Bob Evers” en talloze andere series en losse boeken.

Bibliotheek

Ik heb de bibliotheek echt leeg gegraasd destijds! Zat er regelmatig te lezen voor ik met stapels boeken naar huis ging, en was nooit te laat met inleveren. Integendeel, zodra ik ze uit had, en dat was snel, ging ik weer op pad.

Zodra ik naar de volwassen boeken mocht, ging ik daar vrolijk verder. Zo ongeveer mijn eerste “volwassen” boek was “In de Ban van de Ring”. Maar daar bleef het niet bij. Ik kon echt úren doorbrengen met het uitzoeken en lezen van de korte inhoud, voor ik een keuze maakte. En ja, diverse boeken en series heb ik vaker dan één keer gelezen.

Naast het “leuke” leeswerk, was ik ook erg geïnteresseerd in allerlei onderwerpen. Ik kwam dan ook vaak thuis met even grote stapels informatieve boeken. Vooral alles wat met de natuur en het heelal te maken had, vond zijn weg naar mijn slaapkamer.

Vergeten

Ik was wat men een “stil” kind noemde. Teruggetrokken, rustig, liet zelden van me horen, en als ik met een boek in een rustig hoekje zat, werd ik door de rest van de wereld vergeten.

Daar moet ik eerlijkheidshalve aan toevoegen dat ik de rest van de wereld net zo hard vergat! 😉 Ik kon echt helemaal opgaan in een boek of in mijn eigen fantasie. Maar al te vaak zat ik tot ’s avonds laat nog stil in een hoekje te lezen, tot mijn moeder door – het omslaan van een bladzijde – ineens in de gaten kreeg dat ik nog niet naar bed was.

Natuurlijk moest ik dan alsnog rapido naar bed. Waar ik maar al te vaak onder de dekens met een zaklamp verder las… 😁

Nieuwe lees liefdes

Inmiddels heb ik wel wat nieuwe lees liefdes opgedaan. Hoewel ik nog steeds een aantal van de eerder genoemde jeugdseries heb, zijn er in de loop van de jaren ook veel uit beeld verdwenen. Daarvoor in de plaats zijn een flink aantal andere auteurs gekomen.

In de loop van de tijd zal ik een artikel wijden aan een aantal van deze auteurs. Met uitleg waarom ik zo van hun boeken geniet. Lees jij ook zo graag?

Vertel me jouw favoriete boeken en auteurs in een reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *