Mijn boeken – Dodelijk Geheim

Dodelijk Geheim

Cover Dodelijk GeheimNa het voltooien van “Nachtmerrie in Californië”, ben ik vrijwel direct doorgegaan met “Dodelijk Geheim”. Ook bij dit boek heb ik elementen uit mijn leven gebruikt. Denk aan het paard, het werken met computers en webdesign, de liefde voor auto’s in het algemeen en Peugeot (oude liefde) en Audi (nieuwe liefde) in het bijzonder, kastelen en de wens om ooit nog eens Frankrijk te ontdekken.

Waar het idee voor “Dodelijk Geheim” weg kwam, weet ik gek genoeg niet meer. Ik heb er wel ideeën over, maar niets dat ik met zekerheid kan benoemen. Behalve dan de eerder genoemde elementen die uit mijn eigen leven komen, maar die zeggen erg weinig over het verhaal… 😉

Wat ik wèl wist, was dat ik een hoofdpersoon wilde die lef genoeg had om zelfstandig op stap te gaan en gestelde regels te overtreden. Zij, Anne, mocht best angst tonen, maar zich daardoor niet laten tegenhouden.
Met daarnaast een tweede hoofdrol voor Sander, een stoere, rustige man die nergens van onder de indruk lijkt, en vertrouwen en daadkracht uitstraalt. (Om één of andere reden vind ik het Engelse woord “masculine” perfect in het plaatje passen, maar de Nederlandse versie “mannelijk”, totaal niet 🤦). Oh ja, en er moest een auto achtervolging in zitten. 

Zelf heb ik het gevoel dat dit alles wel gelukt is… 😁

Het leukste schrijf gedeelte van dit boek

Wat ik het leukste aan het schrijven van “Dodelijk Geheim” vond, was de ideale plek in Frankrijk vinden, de hele reis door Frankrijk uitstippelen en berekenen hoe lang zo’n reis duurt. Ik kan er niet al te gek veel op in gaan, want dan zou ik misschien dingen verraden die nog niet iedereen gelezen heeft. Wel kan ik je vertellen dat er heel wat spelen met Google Maps, switchen tussen satelliet en kaart, en rekenwerk (cominatie afstand en snelheid) bij kwamen kijken. En ik bèn al zo’n held met rekenen…

Niet dus 😳, geef mij maar letters en woorden in plaats van cijfers!

Een ander deel waar ik flink onderzoek naar heb moeten doen, is een stuk uit het laatste hoofdstuk. Ik ga niet verklappen wat precies, maar kan je wel vertellen dat ik op zoek was naar een nogal onaangename situatie en wilde weten of dat een beetje reëel was. Wat was ik blij met Giel Beelen die wat ik bedacht had, aan den lijve heeft ondervonden en daarover vertelt. Al heb ik er natuurlijk wel mijn eigen draai aan gegeven. 😀 (Niet gaan zoeken voordat je het boek gelezen hebt, hè!?)

Al schrijvend ideeën opdoen

Zoals zovaak bij mij het geval is, kwam ik al schrijvend op ideeën die allemaal in het boek zijn verwerkt. De kaarten, het gebruik van computer en internet, het online geld verdienen en snel-rijk worden. Maar ook de vondsten die Anne doet op de zolder van haar ouderlijk huis. De zolder zelf vind z’n oorsprong in mijn herinneringen aan een zolder van een oud huis waar ik als kind woonde. Groot, donker, met allerlei hoekjes en verstopplekjes.

Tijdens het schrijven kwam ik erachter dat het niet te doen – en niet logisch – was, dat Sander zijn werk helemaal in z’n eentje moest doen. Dus schreef ik hulp in het verhaal. Een karakter erbij die meteen ook wat luchtigheid en vrolijkheid met zich mee moest brengen, aanwezig mocht zijn, maar beslist niet teveel in een hoofdrol mocht belanden. 😉

Redigeren en publiceren

Hoewel ik dit boek veel sneller af had, dan “Nachtmerrie in Californië”, heeft het bijna evenlang geduurd voor ik het boek als PoD boek kon aanbieden aan het publiek. Dat komt omdat ik via Printing on Demand (PoD) uitgever “Mijnbestseller” in contact kwam met “Vrouwenthrillers” (toen nog een heel andere setting dan nu). Zij boden aan om “Dodelijk Geheim” te redigeren en natuurlijk heb ik daar dankbaar gebruik van gemaakt. Met als kanttekening dat ik er verrekte veel moeite mee had als er wijzigingen in of aanvulling op het verhaal werden voorgesteld. 😏Mijn boeken zijn mijn geesteskindjes, het is echt niet makkelijk om de voorgestelde zaken ook daadwerkelijk te implementeren. En eerlijk is eerlijk, dat heb ik met verschillende voorstellen ook niet over mijn hart kunnen krijgen…

Zowel “Nachtmerrie in Californië” als “Dodelijk Geheim” hebben een tijdje te koop gestaan via “Mijnbestseller”, maar zoals al eerder uitgelegd, vond ik de verkoopprijzen toen gewoon toch te hoog.

Nieuwe poging in self-publishing

Bijna 9 jaar later is er veel veranderd en nu ik mijn derde boek kort geleden voltooid heb, ging het toch weer kriebelen. Hoewel de voorgestelde prijzen iets gestegen is ten opzichte van toen, zijn de marges niet verhoudingsgewijs iets groter geworden. Vermoedelijk omdat het PoD proces in de loop van de jaren een stuk beter en vermoedelijk door het veelvuldige gebruik, wat goedkoper is geworden.

In ieder geval schrik ik nu niet meer zo hard van de prijzen en kan ik een redelijke marge ontvangen zonder dat ik het gevoel heb ik dat ik mijn lezers het vel over de oren haal.

En natuurlijk is daar het e-boek. Dat neemt een steeds grotere rol in onder de grote groep lezers en ook de techniek daarin is flink verbeterd, heb ik de afgelopen weken gemerkt. Ik heb dus ook “Dodelijk Geheim” weer eens onder de loep genomen. Opnieuw gelezen, hier en daar wat typfouten (jawel… 😣) verbeterd en van een vernieuwde cover voorzien.

Inmiddels is “Dodelijk Geheim” als paperback verkrijgbaar en hopelijk volgen de e-books snel. Wil je weten waar het boek over gaat? Lees dan hier de korte inhoud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *