Recensie – Jij! Bent van mij! – Attie Dotinga

Jij! Bent van mij!Ik heb onverwachts ‘Jij! Bent van mij!’ van Attie Dotinga in één dag uitgelezen. Onverwachts omdat ik bezig ben met het proeflezen van een boek, al twee andere boeken lees en dus niet had verwacht dat ik er zo snel doorheen zou gaan.

Maar ‘Jij! Bent van mij!’ pakte me. Al op de eerste bladzijde. Ondanks dat schrijfstijl ongewoon en hier en daar wat eenvoudig is, en de erotiek naar mijn smaak af en toe iets te expliciet.

Het waren de emoties die me aangrepen en mijn aandacht vasthielden. Die ervoor zorgden dat de – thriller en fantasy minded – semi-taalnazi in mij de schrijffoutjes van zich afschudde en dóór wilde lezen.

Ik kan niet beoordelen in hoeverre de gevoelens, ervaringen en gedachtengangen van de karakters correct zijn uitgewerkt, maar ik begreep ze, voelde met ze mee. Niet alleen die van de hoofdpersonen in het boek, maar ook de reacties en gedachtengangen van de omstanders.

Een mooi uitgewerkt verhaal, misschien hier en daar iets ‘te’ moraliserend en ondanks alle onaangename gebeurtenissen, uiteindelijk bijna zoet romantisch. Aanrader.

‘Jij! Bent van mij!’ heeft ⭐⭐⭐⭐ van mij gekregen op Hebban, Goodreads en Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *