Schrijven, lezen en plannen voor mijn website

Vooruitgang boekenHet is 24 maart 2020 en ik heb vorige week het schrijven aan mijn derde boek, Vermoorde Onschuld, weer opgepakt. Waarom? Ik wilde al een tijdje, maar ik had er gewoon geen ruimte voor in mijn hoofd.

En toen kwam Corona…

Lezen en schrijven

Ik had er al meer dan een jaar niet meer naar omgekeken. Zat eigenlijk een beetje (ahum) vast, maar nu ik zomaar ineens – net als bijna iedereen – thuis zat en niet zo gek veel om handen had, begon het toch te kriebelen.

Eerst maar weer eens van voren af aan lezen wat ik al die tijd geleden allemaal op papier (nou ja… in een Word document) heb weten te rammelen. En ik was aangenaam verrast. Vooraf was ik een beetje bang dat ik het allemaal te zwartgallig zou vinden, maar die angst was echt overbodig.

Niet alleen kon ik het gevoel wat ik er toen bij had meteen weer oppakken, ik had ook weer inspiratie om verder te gaan. Meteen wat eerder gemiste schrijf- en tekstfoutjes eruit gefilterd en een hoofdstukje erbij geschreven… Gaat lekker!

Andere boeken en uitgeven

En met dat ik weer ging schrijven, ging er wat anders kriebelen. Mijn twee eerdere boeken. Al eens uitgegeven via PoD (Printing on Demand) uitgevers, maar omdat ik zelf de prijzen voor mijn boeken daar eigenlijk te hoog vond, had ik ze er na een tijdje ook weer vanaf gehaald. Zelfs e-Boeken vind ik gewoonlijk te duur…😕

De meeste auteurs op dergelijke digitale boekenplanken zijn niet of nauwelijks bekend en (geprinte of gedrukte) boeken zijn nu eenmaal duur. Zéker als je ze niet in een grote(re) oplage laat drukken, maar per stuk, per koper. En dat is precies waar een PoD uitgever voor bedoeld is, zodat een boek uitgeven voor iedereen haalbaar wordt en je niet persé op zoek moet naar een uitgever.

Eigen verkoopsite

“Toen”, jaren geleden, had ik al eens mijn gedachten laten gaan over het zelf verkopen van mijn boeken als e-Boeken, maar toen was dat allemaal nog erg ingewikkeld. Ik kwam er in ieder geval niet uit en PayPal werkte destijd voor geen cent mee. Ik moest het allemaal maar zelf uitzoeken.

Nu is dit niet de eerste website die ik maak, ook niet de eerste met WordPress, maar kennis van allerlei scripttalen heb ik niet. Ik kom niet veel verder dan HTML en CSS… Dus zodra het “ingewikkeld” wordt, haak ik toch vaak af.

Maar we zijn inmiddels jaren verder en er is veel veranderd. Bij PayPal, bij WordPress, er zijn nieuwe plugins (extra stukjes software die je WordPress leven wat makkelijker zouden moeten maken), dus ik dacht bij mezelf: “Kom op meid, gewoon nog eens proberen.

Mijn website staat… in grote lijnen

En dan heb je in twee dagen tijd een website met een opzet voor een webshop voor digitale producten, de eerste paar blogposts, wat afbeeldingen en een prachtige startpagina (vind ik zelf 😉) *happy*! Nee, nog niet alles werkt. Ik heb de link met PayPal nog niet gelegd, moet daar zelfs nog een account aanmaken. En ik moet mijn boeken nog geschikt maken voor EPUB en/of geschikt maken om te downloaden. En de website moet nog voorzien worden van wat zaken als een contactformulier en een privacypolicy. Er zit dus nog wel even werk in voordat je bij mij een e-Boek kunt kopen.

Tevreden schrijven

Desondanks heb ik een supertevreden gevoel. Mijn website staat, kan bezocht worden zonder dat ik me ergens voor hoef te schamen, de eerste blogartikelen zijn gepost en/of staan klaar, ik heb de omslag van Nachtmerrie in Californië een opknapbeurt gegeven (de kwaliteit van de afbeelding een flinke slag opgeschroefd en qua opzet gelijk getrokken met de omslagen die ik voor Dodelijk Geheim heb en voor Vermoorde Onschuld aan het maken ben). En natuurlijk kan ik tussendoor lekker verder schrijven aan Vermoorde Onschuld.

Ja… ik ben nog wel even bezig 😀.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *