Website bouwen als schrijver en self-publisher

Website bouwenTja, dan ben je bezig met het bouwen van een website. En daar moet content op. Maar het is raar om er nu al berichten op te plaatsen, terwijl de site nog lang niet klaar is… Toch? Of niet?

Dus heb ik besloten om mijn blog eerst maar te “vullen”, met mijn bevindingen over het bouwen van een website en het voorbereiden van alle pagina’s en berichten.

Prutsen

Ik ben een enorme “prutser”. Dat wil zeggen… ik probeer eindeloos allerlei varianten voor ik een uiteindelijke keus maak. Bij het schrijven, maar ook bij het bouwen van een website. En vooral bij de laatste kan het maar zo gebeuren dat alles al helemaal vastgesteld lijkt, tot ik ergens tegen aan loop dat ik met het huidige thema (ik werk met WordPress) niet kan oplossen en ik dus op zoek ga naar een nieuw en beter thema. Wat vaak weer tot gevolg heeft dat ik allerlei zaken moet omgooien, omdat wat ik had, weer niet werkt in het nieuwe thema…

Nu heb ik me heilig voorgenomen om dat nu niet te doen. Ik ben nu twee dagen bezig en heb net gisteren mijn huidige (2e) thema in gebruik genomen. Het eerste was het door WordPress gekozen thema, waar ik in eerste instantie best tevreden mee was. Tot bleek dat ik er geen header foto in kon krijgen. Ik houd niet van een kleurloze website…

Eerst maar weer verder

Afijn… Inmiddels heb ik een aardig opzetje. Mijn site loopt, de header is helemaal naar mijn zin en het blog is (met dit artikel…) gestart. Ga ik nu weer verder prutsen. Met allerlei noodzakelijkheden, zoals een privacypolicy, een contactpagina en een pagina waar ik mijn boeken kan tonen. En allerlei andere dingen waar ik nu nog niet aan denk of mee bezig kan zijn. Pas na het Coronavirus kan ik een verkooppagina voor mijn e-boeken maken, want daarvoor moet ik met PayPal aan de slag en PayPal heeft geen bezetting van de klantenservice als gevolg van Corona.

Dus: tot later! šŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *